✔ Gratis verzending ✔ Steun Plastic Soup Foundation ✔ 24 uur koud & 12 uur warm

0

Je winkelwagen is leeg

3 Nuttige tips voor een duurzamer leven

12 maart, 2022

Kies een herbruikbare drinkfles

Eenmalige plastic waterflessen zijn een ramp voor ons milieu en hebben een groot aandeel in het plastic wat in de oceaan drijft. Het kiezen voor een herbruikbare drinkfles i.p.v. eenmalige plastic flesjes is 1 van de beste dingen die jij kunt doen om duurzamer te leven. Met deze duurzame keuze zorg jij er voor dat je tientallen / honderden plastic flesjes per jaar bespaard. Dit scheelt een hoop CO uitstoot en zorgt voor minder afval. Naast deze duurzame voordelen is een RVS drinkfles ook nog beter voor jouw gezondheid. Een win-win-win situatie als je het ons vraagt!

Duurzame-waterfles

Gebruik vaker een duurzaam vervoersmiddel

De CO2 uitstoot van onze dagelijkse vervoermiddelen is enorm. Jij kan hier een bewuste keuze in maken en op die manier een steentje bijdragen een de reductie van de uitstoot. Maak bijvoorbeeld vaker gebruik van de fiets of ga te voet! Natuurlijk snappen we dat je niet altijd jouw auto links kan laten liggen, dat geeft ook niks. Waar het ons om gaat is een stukje bewustwording. De bewustwording is een belangrijk onderdeel van de weg naar een duurzamere en transparantere wereld.

fiets-in-park

Ga je toch met de auto of stap je in het vliegtuig? Wat je kan doen is jouw CO2 uitstoot compenseren. Vaak kan je jouw uitstoot bij de aanschaf van een vliegticket compenseren. Vertrouw je de grote luchtvaartmaatschappijen niet en kom je liever zelf in actie? Dat kan natuurlijk ook. Zoek gerust eens op wat jij kan doen voor de compensatie van CO2 uitstoot. Of klik hierom de site van regreener te bezoeken, bij hen kan jij bomen planten en jouw impact vergroten.

Eet minder vlees

Vaak zijn we er ons niet van bewust dat voedsel een enorme impact heeft op ons duurzaam leven. Dit zit heb vooral in de hulpbronnen die nodig zijn voor het produceren van voedsel. Denk aan land en water. Om het makkelijk te houden zoomen we nu alleen even in op het water. Wist je dat er voor het produceren van 1 hamburger van 110 gram 2500 liter water nodig is? Ja het is geen typ fout, 2500 liter! Voor het produceren van een vegetarische hamburger is slechts 6,8% van deze hoeveelheid water nodig. Minder vlees of geen vlees eten helpt draagt echt bij aan een duurzamere wereld. En nu hebben we het alleen nodig over het water. Er zijn nog vele andere voordelen zoals dierenwelzijn, CO2 uitstoot, vervuiling en risico op virussen.

We vragen je zeker niet op per direct vegetarisch te worden. Ook in deze kwestie gaat het om een stukje bewustwording. Ben bewust van wat je eet en doe daar mee wat je wil.